Zastava Srbije
Vesti slike

ODRŽANI SAVJETOVANJE I VEBINAR PRAVNI ASPEKTI KORIŠTENJA I ZAŠTITE INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA NA INTERNETU I U PRIVREDI SA POSEBNIM OSVRTOM NA PRAVO INTELEKTUALNE SVOJINE

Kompanija Paragraf Lex organizovala je, 17. novembra 2023. godine, savjetovanje i vebinar na temu “Pravni aspekti korištenja i zaštite informacionih tehnologija na internetu i u privredi sa posebnim osvrtom na pravo intelektualne svojine”.

Više
Vesti slike

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: 27. novembra 2023. godine 5. sjednica – Razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava

Zakazana 5. sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za ponedjeljak, 27. novembar 2023. godine sa početkom u 12 sati.

Više
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: Omogućen ulazak u BiH srodnicima državljana BiH koji su evakuirani iz Gaze

Vijeće ministara BiH donijelo je u novom tekstu Odluku o odobravanju ulaska u Bosnu i Hercegovinu pod posebnim uslovima državljanima Palestine koji su srodnici državljana BiH.

Više
Vesti slike

ZAKON O PRAZNICIMA RS: Utorak, 21. novembar 2023. godine neradni dan

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 43/2007 i "Sl. glasnik BiH", br. 77/2016 - rješenje US BiH), 21. novembar 2023. godine (utorak), Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, je republički praznik i neradni dan.

Više
Vesti slike

RADNI TEKST PRAVILNIKA O IZMJENAMA I DOPUNI PRAVILNIKA O VRŠENJU TEHNIČKOG PREGLEDA OBJEKTA I OSMATRANJU TLA I OBJEKATA U TOKU NJIHOVE UPOTREBE: Rok za sugestije 15 dana

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS obavještava zainteresovanu javnost da je pripremljen radni tekst Pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o vršenju tehničkog pregleda objekta i osmatranju tla i objekata u toku njihove upotrebe.

Više