Zastava Srbije
Vesti slike

VISOKO SUDBENO I TUŽITELJSKO VIJEĆE BIH Imenovani nositelje/ice pravosudnih funkcija

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tijekom drugog dana sjednice, koja se održala 18. i 19. listopada 2023. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelj(ic)a pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: Donijeta odluka o međusobnom ukidanju viza između BiH i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Na sjednici utvrđen je Prijedlog memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) o uzajamnom izuzeću od zahtjeva za ulaznu vizu.

Više
Vesti slike

VLADA RS: Utvrđen Nacrt zakona o zaštiti prirode

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 41. sjednici u Banjaluci, Prijedlog rezolucije o protivljenju aktivnostima izgradnje i uspostavljanja nuklearnog objekta “Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada” na lokaciji Trgovske gore, Opština Dvor, Republika Hrvatska i uputila je Narodnoj Skupštini Republike Srpske na usvajanje. Prijedlogom rezolucije izražava se protivljenje izgradnji i uspostavljanju nuklearnog objekta “Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada” na lokaciji bivšeg vojnog skladišta “Čerkezovac” na Trgovskoj gori, opština Dvor, te se utvrđuju osnovni okviri za rješenje navedenog problema.

Više
Vesti slike

PRIJEDLOG ZAKONA O PRIJEVOZU OPASNIH MATERIJA FBIH: Predlagač zakona uložio tri amandmana, a tiču se i ekološke takse čiju bi visinu određivala Vlada FBiH i načina prijevoza nafte i naftnih derivata do terminala koji bi se obavljao željezničkim saobraćajem, i od terminala do benzinskih stanica cestovnim saobraćajem

Vlada Federacije BiH u junu ove godine je utvrdila Prijedlog zakona o prijevozu opasnih materija koji je upućen u parlamentarnu proceduru. No, u Nacrtu zakona nisu planirana dva člana koja su se iznenada pojavila u prijedlogu, a koji bi mogli ponovo biti loši po budžete građana i privrednike.

Više