Zastava Srbije

UREDBA SA ZAKONSKOM SNAGOM O IZMJENI I DOPUNAMA UREDBE SA ZAKONSKOM SNAGOM O PORESKIM MJERAMA ZA UBLAŽAVANJE EKONOMSKIH POSLJEDICA NASTALIH USLJED BOLESTI COVID-19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-COV-2: Radnicima koji su počeli da rade 12. maja uplata doprinosa na najnižu platu

Doneta je Uredba sa zakonskom snagom o izmjeni i dopunama Uredbe sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, kojom će biti omogućen nastavak pomoći privrednim subjektima i radnicima kojima je zabranjen rad u maju, rekla je ministarka finansija RS Zora Vidović.

Više

PRIJEDLOG ODLUKE O UKIDANJU VANREDNOG STANJA ZA TERITORIJU RS: Propisano je ukidanje ovog stanja jer je epidemiološka situacija stavljena pod kontrolu

Prijedlogom odluke o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj propisano je ukidanje ovog stanja jer je epidemiološka situacija koja se odnosi na virus korona stavljena pod kontrolu.

Više

FEDERALNA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: Ostaje mjera samoizolacije za sve koji ulaze u BiH

Federalna uprava za inspekcijske poslove smatra da se zdravstveni nadzor putnika na granicama pokazao kao jedna od najsnažnijih protuepidemijskih mjera, koja je u velikoj mjeri doprinijela sprječavanju širenja koronavirusa u BiH/FBiH.

Više

PREPORUKE ZA RAD STOMATOLOŠKIH ORDINACIJA U FBIH TOKOM PANDEMIJE

Federalno ministarstvo zdravstva je u saradnji sa Stomatološkom komorom Federacije BiH objavilo preporuke za rad stomatoloških ordinacija koje su prošle sedmice ponovno otvorile svoja vrata.

Više

INICIJATIVA ZA UKIDANJE POLICIJSKOG SATA U RS

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković je Štabu za vanredne situacije i Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a uputio inicijativu za ukidanje policijskog sata u tom bh. entitetu.

Više