Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: 27. maja 2021. godine 11. redovna sjednica - Razmatranje prijedloga i nacrta zakona

Zakazana 11. sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za četvrtak 27. maj 2021. godine u 12 sati.

Više

ODRŽANA ZAJEDNIČKA SJEDNICA VLADA REPUBLIKE SRPSKE I SRBIJE: U narednom periodu biće realizovani projekti vrijedni više od 1,6 milijardi KM

Vlade Republike Srpske i Srbije, sa predsjednicima vlada Radovanom Viškovićem i Anom Brnabić na čelu, održali su u Istočnom Sarajevu 11. zajedničku sjednicu.

Više

PREDNACRT ZAKONA O AKCIZAMA U BIH: Ekonomski stručnjaci upozoravaju da će uvođenje novih akciznih proizvoda, poput električne energije, izravno pogoditi poduzetnike

U pripremi je novi nacrt Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini. Izmjenama nacrta Zakona o akcizama nastoje se zadovoljiti direktive Europske unije, prema kojoj će se trebati definirati novi akcizni proizvodi poput električne energije, krutih goriva, plina i lož ulja. Istraživali smo hoće li se to odraziti na cijene električne energije i na koje kategorije stanovništva?

Više

UPITNO DONOŠENJE ZAKONA O LIČNOM BANKROTU

Iako je pandemija virusa korona dodatno negativno uticala na finansijsku situaciju mnogih bh. građana te su na ivici da skroz bankrotiraju i imaju razna dugovanja, uvođenje ličnog bankrota još nije ni na vidiku.

Više

CENTRALNA BANKA BIH: U porastu broj blokiranih računa poslovnih subjekata

U Bosni i Hercegovini je na kraju aprila blokiran 98.051 račun poslovnih subjekata, što je više za 196 blokiranih računa u odnosu na kraj marta.

Više