Zastava Srbije

ODRŽANA POSEBNA SJEDNICA VLADE REPUBLIKE SRPSKE: Odlučeno kako će se odvijati nastava - nastavni čas trajaće 30 minuta u osnovnoj školi i 20 minuta u srednjoj školi

Vlada Republike Srpske usvojila je juče na posebnoj sjednici Informaciju o početku školske godine i planu organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona.

Više

SIGURNOST BOSNE I HERCEGOVINE JE NA NIVOU ZEMALJA REGIONA: Trenutno najveće izazove predstavljaju migrantska kriza i pandemija koronavirusa

Sigurnost Bosne i Hercegovine je opterećena migracijama i pandemijom koronavirusa, ali postoji cijeli set drugih sigurnosnih prijetnji koje dugoročno predstavljaju veći problem za BiH, ocijenio je u razgovoru za Fenu ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić.

Više

POČELA PRIMJENA INTEGRISANOG ZDRAVSTVENOG INFORMACIONOG SISTEMA RS: Za preuzimanje novih knjižica za sada nisu postavljeni rokovi

Bolnica Gradiška i domovi zdravlja Kozarska Dubici, Gradiška i Srbac prve su ustanove u kojima je počeo rad integrisanog zdravstvenog informacionog sistema, što znači da bi trebalo da počnu sa primjenom elektronskih uputnica, recepata, kartona i kartica.

Više

ZAKON O ZAŠTITI OD NASILJA U PORODICI: Pokrenuta inicijativa “Sa zakonima na ti” sa ciljem da približi propise žrtvama nasilja

Fondacija "Udružene žene" iz Banjaluke u saradnji sa Fondacijom "Lara" iz Bijeljine pokreće inicijativu pod nazivom “Sa Zakonima Na Ti”.

Više

OD JUNA U FBIH NIJE BILO PORASTA ZAPOSLENOSTI

Ekonomski oporavak u našoj zemlji najlakše je mjeriti brojem zaposlenih, a taj trend posljednjih mjeseci nije pozitivan kako se prikazuje.

Više

BH IZVOZ U PRVOJ POLOVINI GODINE MANJI ZA SKORO MILIJARDU KM U ODNOSU NA ISTI PERIOD PROŠLE GODINE

Bosanskohercegovačke kompanije u prvih šest mjeseci ove godine izvezle su gotovo milijardu maraka manje u odnosu na isti period lani, potvrđuju podaci Spoljnotrgovinske komore BiH.

Više