Zastava Srbije

ZAKON O RADU: Poslodavci i sindikati različito o izmjenama Zakona

Dok sindikalci u Srpskoj očekuju da će izmjene i dopune Zakona o radu ("Sl. glasnik RS", br. 1/2016 i 66/2018) RS biti usvojene već krajem ove godine, iz poslovne zajednice uzvraćaju da od toga vjerovatno neće biti - ništa.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM SAVJETU BIH: Prijedlog zakona uskoro pred Savjetom ministara

Ministar pravde u Savjetu ministara Josip Grubeša rekao je tokom sastanka sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Zatlerom da će Zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu (VSTS) BiH što prije biti upućen Savjetu ministara na usvajanje.

Više

NACRT PROGRAMA REFORMI ZA 2021. GODINU: Razmatranje Nacrta krajem maja

Zamjenik ministra vanjskih poslova u Vijeću ministara Josip Brkić je tokom online sastanka sa zamjenikom pomoćnika ministra odbrane SAD-a Laurom K. Cooper najavio da će krajem maja biti razmatran nacrt Programa reformi za 2021. godinu.

Više

IZMIJENJEN PRAVILNIK O USLOVIMA KORIŠĆENJA I NAČINU SAKUPLJANJA OSTALIH ŠUMSKIH PROIZVODA: Fizičko lice može da sakuplja šumske plodove za porodične potrebe u količini do dva kilograma dnevno

Stanovnici Republike Srpske koji pođu u šumu da bi sakupljali gljive, ljekovito bilje i šumsko voće moći će ubuduće kući da ponesu dva kilograma dnevno.

Više

KRIZNI ŠTAB MINISTARSTVA ZDRAVSTVA FEDERACIJE BIH: Predloženo je da se u potpunosti ukine ograničenje kretanja u Federaciji BiH koje je na snazi od 23 sata uvečer do pet sati ujutro. Također, predloženo je da se dozvoljena okupljanja na otvorenom povećaju na 70 ljudi, a u zatvorenom na 30 ljudi

Održana je sjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH na kojoj se, između ostalih, našla i tačka o ublažavanju postojećih epidemiološko-restriktivnih mjera, kao i potpuno ukidanje policijskog sata u ovom entitetu.

Više