Zastava Srbije

VIJEĆE EU: Usvojeni zaključci o BiH, ali su odbijeni amandmani Hrvatske o konstitutivnosti

Vijeće ministara vanjskih poslova Evropske unije je donijelo zaključke u kojima je pozvalo na ustavnu i izbornu reformu u Bosni i Hercegovini, a odbijen je zahtjev Hrvatske da se spomene konstitutivnost i legitimno predstavljanje.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen Budžet za 2022. godinu i veći broj zakona

Narodna skupština Republike Srpske na 26. posebnoj sjednici usvojila je Budžet za 2022. godinu u iznosu od 4,024 milijarde KM, Zakon o izvršenju budžeta za 2022. godinu, Program ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2022‐2024. godine, kao i set zakona vezanih za povećanje plata.

Više

VLADA RS: Donijeta Uredba o izmjeni i dopuni Uredbe o uslovima i kriterijumima za dodjelu namjenskih sredstava za razvoj turizma

Vlada Republike Srpske usvojila je Uredbu o izmjeni i dopuni Uredbe o uslovima i kriterijumima za dodjelu namjenskih sredstava za razvoj turizma, kojom se propisuje pravilo dodjele grant sredstava iz budžeta Ministarstva trgovine i turizma Srpske, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Više

VLADA FBIH: Donijeta Uredba o jednokratnom novčanom iznosu penzije kao podrška penzionerima u Federaciji BiH

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Mostaru, donijela Uredbu o jednokratnom novčanom iznosu penzije kao podrška penzionerima u Federaciji BiH.

Više

UNIJA UDRUŽENJA POSLODAVACA RS: Poslodavci očekuju da politički akteri podrže bitne zakone za privredu

Predsjednik Unije Udruženja poslodavaca Republike Srpske Saša Trivić izjavio je da bi i vlast i opozicija trebali zajednički da podrže neke od bitnih zakona za privredu.

Više

EU I SAD DALI ROK BIH LIDERIMA ZA POMAK U REFORMAMA: Kraj januara je krajnji rok za domaće lidere da pokažu odgovornost i postignu pomak u rješavanju reformi. Nakon tog perioda, situacija bi mogla eskalirati do mjere na kojoj bi bilo nemoguće kontrolisati je bez ozbiljne međunarodne intervencije

Predstavnici EU i SAD smatraju da do kraja januara postoji posljednja šansa da se izbjegne eskalacija političke situacije u BiH iza koje više ne bi bilo moguće vratiti stvari na početak bez ozbiljnih posljedica po cijelu BiH i njene političke predstavnike.

Više