Zastava Srbije
Vesti slike

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 23. novembra 2023. godine 11. sjednica – Razmatranje Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović sazvao je 11. sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za četvrtak, 23. novembar 2023. godine sa početkom u 11 sati.

Više
Vesti slike

VLADA FBIH: Dodijeljeno 39 miliona KM općinama i gradovima za podršku budžetima i (su)finansiranje 135 projekata

Vlada Federacije BiH je na sjednici u Sarajevu na prijedlog Federalnog ministarstva finansija donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2023. godinu, u okviru tekućih i kapitalnih transfera drugim nivoima vlasti - kantoni i općine, u ukupnom iznosu od 39 miliona KM. Riječ je o finansijskoj pomoći budžetima općina i gradova, te za finansiranje ili sufinansiranje projekata, zahtjeva ili inicijativa koji će biti provedeni u jedinicama lokalne samouprave.

Više
Vesti slike

VLADA RS: Utvrđen Nacrt zakona o lovstvu. Uvećana primanja za boračke kategorije

Vlada Republike Srpske na, 45. sjednici, usvojila je Odluku o izmjeni Odluke o visini osnovice za obračun primanja za 2023. godinu, predviđenih Zakonom o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Odbrambeno – otadžbinskog rata.

Više
Vesti slike

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ZAŠTITI PRIRODE RS: Rok za sugestije 15 dana

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS obavještava zainteresovanu javnost da je Narodna skupština Republike Srpske, na 6. redovnoj sjednici, održanoj 3. novembra 2023. godine usvojila Nacrt zakona o zaštiti prirode, a Zaključkom broj 02/1-021-1255/23 od 3. novembra 2023. godine, objavljenom u “Službenom glasniku Republike Srpske”, broj 98/23 od 8. novembra 2023. godine, obavezala je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske (u daljem tekstu: Ministarstvo) da o predmetnom Nacrtu zakona sprovede javnu raspravu u roku od 60 dana.

Više
Vesti slike

U PRIPREMI PRIJEDLOG STRATEGIJE ZA ODUZIMANJE NEZAKONITO STEČENE IMOVINE KRIVIČNIM DJELOM: Održan završni sastanak Radne grupe za izradu Prijedloga strategije

Iz Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom saopćeno je da je Radna grupa za izradu prijedloga Strategije za oduzimanje nezakonito stečene imovine krivičnim djelom i Akcionog plana za njeno izvršenje, u protekla dva dana održala završni sastanak, nakon čega će prvi dokument u ovoj oblasti u BiH dostaviti Vladi Federacije BiH na usvajanje.

Više