Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: Konstituisan novi saziv

Na Prvoj (konstitutivnoj) sjednici Narodne skupštine Republike Srpske 11. saziva za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske izabran je Nenad Stevandić, a svečane zakletve položili su narodni poslanici, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i potpredsjednici Republike Srpske Davor Pranjić i Ćamil Duraković.

Više

VLADA FBIH: Mjere u borbi s inflacijom

Vlada Federacije BiH je od februara ove godine fokusirana na donošenje i provedbu brojnih mjera i programa podrške građanima, a kojima nastoji ublažiti negativne posljedice poskupljenja izazvanih inflacijom usljed ukrajinske krize. Prioritet je očuvanje i nastavak ekonomske stabilnosti, a kako bi se iz rasta bruto društvenog proizvoda i naplate javnih prihoda što više novca moglo usmjeriti stanovništvu, a posebno socijalno najugroženijim kategorijama.

Više

PREPISKE PUTEM KRIPTOVANIH APLIKACIJA KAO SUDSKI DOKAZ

Iako je veliki broj osoba pritvoren zbog dešifrovanih razgovora putem Sky i Anom aplikacije, veliko je pitanje šta će biti u sudskim postupcima ukoliko ih uopšte i bude s obzirom na to da domaći sudovi još nisu zauzeli stav o tome da li su "dokazi" i komunikacija putem kriptovanih aplikacija prikupljeni na zakonit način.

Više

ODLUKA O PRIVREMENOJ MJERI ZA OGRANIČENJE VISINE CIJENE PELETA U RS: Odluka će biti na snazi do 31. marta 2023. godine

U Republici Srpskoj je stupila na snagu odluka o privremenoj mjeri za ograničenje visine cijene peleta po kojoj je propisana najviša prodajna cijena od 480 KM plus PDV po toni, rečeno je Srni u Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske.

Više