Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojeni zakoni o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece i o izmjenama i dopunama Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje. Nastavak sjednice 21. marta 2023. godine

Narodna skupština Republike Srpske e na Drugoj redovnoj sjednici usvojila Program rada parlamenta za 2023. godinu, Zakon o posebnom registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece – po hitnom postupku i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske – po hitnom postupku.

Više

VLADA RS: Odobrena dva prioritetna projekta vrijedna 1.8 miliona KM

Vlada Republike Srpske donijela je, na 12. sjednici, u Banjaluci, odluku kojom se u prioritetne projekte koji se finansiraju iz Programa javnih investicija Republike Srpske odobravaju dva nova projekta vrijedna 1.8 miliona KM.

Više

VLADA FBIH: Usvojen Program ekonomskih reformi FBiH za 2023-2025. godinu

Vlada FBiH: 147,6 miliona maraka za izgradnju autocesta, brzih i magistralnih cesta

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA RS: Nacrt zakona izazvao nezadovoljstvo u djelu javnosti

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske je izazvao reakciju u javnosti zbog straha da bi neki dijelovi mogli dovesti do autocenzure i ugrožavanja slobode govora. Dokument je upućen u zakonsku proceduru, a dalje u tekstu je analiza na šta se sve on odnosi.

Više

ODLUKA O PRIVREMENOJ SUSPENZIJI I PRIVREMENOM SMANJENJU CARINSKIH STOPA PRI UVOZU NOVIH ELEKTRIČNIH I HIBRIDNIH AUTOMOBILA: Opravdana primjena niže carinske stope kod uvoza električnih i hibridnih vozila

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac pozdravio je opredjeljenje Vijeća ministara BiH da usvoji Odluku o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih električnih i hibridnih automobila do 31.12.2023. godine, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Više

SIPA RASPISALA OGLAS ZA ZAPOŠLJAVANJE: Rok za prijave do 23. marta 2023. godine

SIPA je raspisala oglas za zapošljavanje 20 radnika na različitim pozicijama, naglasivši da je riječ o zapošljavanju na neodređeno vrijeme. Obrazloženi su radni zadaci i uslovi zapošljavanja.

Više