Zastava Srbije
Vesti slike

PRAVILNIK O ARHEOLOŠKIM ISKOPAVANJIMA I ISTRAŽIVANJIMA: Iskopavanje i istraživanje arheološkog nalazišta u RS mogu obavljati ustanove zaštite, naučno-istraživačke ili visokoškolske ustanove sa odgovarajućim studijskim programom

Republički zavod za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa RS izradio je Pravilnik o arheološkim iskopavanjima i istraživanjima ("Sl. glasnik RS", br. 114/2023), kojim se propisuju uslovi i postupak izdavanja odobrenja na području Republike Srpske.

Više
Vesti slike

PRAVILNIK O ZAŠTITI POVJERLJIVIH INFORMACIJA: Propisuju se pojam i vrste, te mjere i postupci za utvrđivanje, upotrebu i zaštitu povjerljivih informacija kojima raspolaže FERK

Regulatorna komisija za energiju u FBiH – FERK na održanoj redovnoj sjednici u petak donijela je Pravilnik o zaštiti povjerljivih informacija kojim se propisuju pojam i vrste, te mjere i postupci za utvrđivanje, upotrebu i zaštitu povjerljivih informacija kojima raspolaže FERK.

Više
Vesti slike

POČINJE DIGITALIZACIJA JAVNIH USLUGA U KANTONU SARAJEVO: Vlada KS podržala uspostavljanje e-Portala

Vlada Kantona Sarajevo je počela s procesom digitalizacije javnih usluga, što znači da bi duga čekanja na šalterima uskoro trebao zamijeniti e-portal.

Više