Zastava Srbije

REFORMA PRAVOSUĐA: Predstavnici VSTV-a, Suda BiH, Tužilaštva BiH i advokatske zajednice spremni na saradnju u procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV) je u Sarajevu organizovalo treći sastanak sa predstavnicima ključnih pravosudnih institucija BiH i advokatskom zajednicom BiH, kako bi se na strateškom nivou razgovaralo o izazovima sa kojima se pravosuđe suočava. Cilj zajedničkih sastanaka je uspostaviti mehanizme i načine rada koji vode ka efikasnijem procesuiranju predmeta organiziranog kriminala i korupcije u zemlji, s naglaskom na nalaze Izvještaja stručnjaka o pitanjima vladavine prava u BiH i OSCE-ovog izvještaja.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O KULTURNIM DOBRIMA: Odlaže se stručna rasprava o Prijedlogu zakona

Stručna rasprava u vezi sa pripremom teksta Prijedloga zakona o kulturnim dobrima, koja je planirana za 16. decembar 2021. godine odlaže se i biće organizovana u Narodnoj skupštini Republike Srpske, u organizaciji Odbora za obrazovanje, nauku i kulturu, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Više

FEDERALNA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: U novembru izvršeno 1.826 inspekcijskih nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u FBiH

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove saopćili su da inspekcijski organi u FBiH nastavljaju s vršenjem nadzora nad poštivanjem higijensko-epidemioloških mjera svim raspoloživim kapacitetima, te poduzimaju sve aktivnosti u okviru svoje nadležnosti na sprečavanju daljeg širenja koronavirusa u FBiH, u skladu sa odlukama nadležnih kriznih štabova.

Više

UTROSTRUČENA CIJENA ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA PRIVREDNIKE U BIH

Pojedini privrednici u našoj zemlji počeli su dobijati ugovore od Elektroprivrede Bosne i Hercegovine sa novom cijenom električne energije.

Više