Zastava Srbije

PRIJEDLOG ZAKONA O KULTURNIM DOBRIMA: Odlaže se stručna rasprava o Prijedlogu zakona

16.12.2021.


Stručna rasprava u vezi sa pripremom teksta Prijedloga zakona o kulturnim dobrima, koja je planirana za 16. decembar 2021. godine odlaže se i biće organizovana u Narodnoj skupštini Republike Srpske, u organizaciji Odbora za obrazovanje, nauku i kulturu, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

O terminu održavanja stručne rasprave, u vezi pripreme teksta Prijedloga zakona, javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Donošenje novog zakona o kulturnim dobrima od izuzetnog je značaja ne samo za razvoj oblasti zaštite i očuvanja kulturnih dobara već i za razvoj kulture i umjetnosti uopšte, kao i za razvoj nauke i stručno-naučnog istraživanja, navodi se u saopštenju.

Krajnji cilj je da se omogući razvoj djelatnosti zaštite i očuvanja materijalnih i nematerijalnih kulturnih dobara, napredak ustanova zaštite u stručnom smislu, kao i obezbjeđivanja svih neophodnih uslova za zaštitu i sigurnost nepokretnih, pokretnih i nematerijalnih kulturnih dobara, a koja su od opšteg interesa za Srpsku.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 15.12.2021.

Naslov: Redakcija