Zastava Srbije

SUDSKA NAGODBA: Građanima donosi brže i učinkovitije rješavanje sporova, a sudovima značajno rasterećenje i učinkovitiji rad

Ivan Herceg, odvjetnik je iz Ljubuškog koji je od predsjednice Općinskog suda u Ljubuškom, nagrađen plaketom kao odvjetnik koji je sudjelovao u najvećem broju predmeta sa zaključenom sudskom nagodbom u ovom sudu. Sudsku nagodbu smatra iznimno važnim mehanizmom u rješavanju sudskih sporova koji bi posebno trebalo afirmirati u odvjetničkoj praksi, jer je, kako ističe, odvjetništvo važan kotač u funkcioniranju pravosuđa.

Više

PREDSTAVLJEN DOKUMENT KOMUNIKACIJA S MEDIJIMA I KORIŠTENJE KOMUNIKACIJSKIH ALATA/KONTROLNA LISTA: Dokument će u budućnosti korisiti svi sudovi u BiH s ciljem standardizacije i unapređenja kvaliteta komunikacije s medijima i javnošću

Dokument Komunikacija s medijima i korištenje komunikacijskih alata/kontrolna lista koji će svi sudovi u BiH u budućnosti korisiti s ciljem standardizacije i unapređenja kvaliteta komunikacije s medijima i javnošću, predstavljen je u Sarajevu.

Više

RASPISAN KONKURS ZA IZBOR NOTARA U TREBINJU

Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske raspisalo je konkurs za izbor notara, na osnovu člana 8. Zakona o notarskoj službi u Republici Srpskoj (“Sl. glasnik RS" br. 28/2021) i člana 2. Pravilnika o sprovođenju konkursa za izbor notara (“Sl. glasnik RS" br. 52/2021).

Više

OMBUDSMAN ZA LJUDSKA PRAVA BIH: Zaprimljeno 36 žalbi koje su se odnosile na mobing na radnom mjestu

Od početka godine Institucija ombudsmana za ljudska prava BiH zaprimila je 36 žalbi koje su se odnosile na mobing na radnom mjestu, a građani su se toj instituciji najčešće obraćali zbog neprijateljskog okruženja na radnom mjestu, vrijeđanja i omalovažavanja od strane nadređenih, sprečavanja napredovanja u službi.

Više