Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: 24. novembra 2021. godine 19. redovna sjednica – Razmatranje prijedloga zakona

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske usvojio je prijedlog dnevnog reda 24. posebne sjednice Narodne skupštine, na kojem se nalazi pet tačaka i Prijedlog dnevnog reda 19. redovne sjednice na kojem se nalazi 19 tačaka.

Više

ZAKON O STRATEŠKOM PLANIRANJU I UPRAVLJANJU RAZVOJEM U RS: Novi propis unapređuje sistem strateškog planiranja

Generalni sekretarijat Vlade Republike Srpske organizovao je, u Tesliću, sedmi sastanak Zajednice praktičara u oblasti strateškog planiranja u Republici Srpskoj, koju čine predstavnici svih ministarstava Republike Srpske.

Više

ZAKON O VODAMA: Nezakonito odlaganje materijala u vodotoke i vodno dobro povećava ugroženost od poplava. Novčane kazne propisane ovim zakonom kreću se od 5.000 do 50.000 KM za pravne osobe, te od 100 do 2.000 KM za fizičke osobe

Povodom posljednjih poplava u Federaciji BiH uzrokovanih obilnim padavinama, Federalna vodna inspekcija upozorava na učestalu pojavu kršenja odredbi Zakona o vodama ("Sl. novine FBiH", br. 70/2006) koje se odnose na održavanje vodotoka prve kategorije, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Više

JAVNA RASPRAVA O STRATEGIJI RAZVOJA PREDŠKOLSKOG, OSNOVNOG I SREDNJEG VASPITANJA I OBRAZOVANJA RS ZA PERIOD OD 2022. DO 2030. GODINE: Rasprave zakazane u Banjaluci 22. novembra, u Istočnom Sarajevu 23. novembra 2021. godine

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić razgovarala je sa predstavnicima Ekspertskog tima i Odbora za reformu predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja o novom tekstu Strategije razvoja predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanje Republike Srpske za period od 2022. do 2030. godine.

Više