Zastava Srbije

VLADA FBIH POZVALA UPOSLENIKE DA VANSUDSKOM NAGODBOM NAPLATE POTRAŽIVANJA

Usvajanjem novog Zakona o radu 2016. godine, Vlada je, između ostalog, zaustavila masovne tužbe uposlenika jer je ispregovarala nove kolektivne ugovore koji se u potpunosti poštuju.

Više

POREZNA UPRAVA FBIH UPOZORAVA: Ne otvarajte poruke koje stižu sa lažnog maila

Nakon što je na portalu Faktor objavljen tekst pod nazivom "Kompanije iz BiH na udaru hakera, napadači koriste domenu Porezne uprave Federacije BiH", iz Porezne uprave FBiH objavili su saopćenje u kojem su dali pojašnjenje. Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Više

ODLUKA O NAJNIŽIM TEHNIČKIM ZAHTJEVIMA ZA NOVOPROIZVEDENA I KORIŠTENA VOZILA: U septembru i decembru počinju provjere ispunjenosti standarda autodijelova koji ulaze u BiH

U narednim mjesecima Bosna i Hercegovina počinje sa provjerama autodijelova koji ulaze u zemlju. Ministarstvo komunikacija i transporta BiH je krajem marta ove godine objavilo odluku o najnižim tehničkim zahtjevima za novoproizvedena i korištena vozila pri homologaciji tipa vozila i homologaciji pojedinačnog vozila, te za dijelove, uređaje i opremu vozila pri homologaciji tipa.

Više

U PROCESU PRISTUPANJA EU ODREĐENE OBAVEZE IMAJU I KANTONI

Šef delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU-a u BiH, ambasador Lars-Gunnar Wigemark danas se, u okviru posjete Tuzlanskom kantonu, susreo sa delegacijom Vlade Tuzlanskog kantona, koju je predvodio premijer Denijal Tulumović.

Više

MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE RS DONIJELO AKTE ZA ODSTREL DIVLJIH SVINJA

S obzirom na pojavu afričke kuge svinja u Republici Srbiji, kao i na pojavu šteta na poljoprivrednim usjevima koje pričinjavaju divlje svinje u Republici Srpskoj Ministarstvo poljoprivrede je donijelo jasne akte kojima je propisan aktivan odstrel divljih svinja u svim lovištama, a posebno u lovištima koja graniče sa Republikom Srbijom.

Više

OBNOVLJEN SPORAZUM O PRENOSU I KORIŠTENJU INFORMACIJA PRIBAVLJENIH IZ MEĐUNARODNIH ARHIVA KOJE SE ODNOSE NA OSOBE NESTALE U SUKOBIMA U BIH

Predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog križa (MKCK) u Sarajevu i Instituta za nestale osobe BiH, danas su u Sarajevu obnovili sporazum o prenosu i korištenju informacija pribavljenih iz međunarodnih arhiva, a koje se odnose na osobe nestale usljed sukoba u Bosni i Hercegovini. Obnovljeni sporazum su potpisali Elmir Camić, šef delegacije MKCK u Sarajevu, i Nikola Perišić, predsjedavajući Kolegija direktora Instituta za nestala lica BiH.

Više

BEZBJEDNOST U KAZNENO-POPRAVNIM ZAVODIMA NA ODGOVARAJUĆEM NIVOU

Stanje bezbjednosti u svim kazneno-popravnim zavodima u Republici Srpskoj je na odgovarajućem nivou i u potpunosti se primjenjuje Zakon o izvršnju krivičnih i prekršajni sankcija Srpske, zaključeno je na sastanku pomoćnika ministra pravde za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija Pere Dunjića sa direktorima kazneno-popravnih zavoda u Srpskoj.

Više