Zastava Srbije

VLADA KS SUFINANSIRAT ĆE KUPOVINU STANOVA ZA MLADE U IZNOSU DO 25 HILJADA KM: Za ovu namjenu izdvojeno 3 miliona KM

Vlada KS, putem Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, izdvojila je tri miliona KM za predinvestiranje u poticajnu stanogradnju za mlade.

Više

PORESKA UPRAVA RS SPROVODIĆE POJAČANU KONTROLU U NAREDNOM PERIODU, I RADNIM DANIMA I VIKENDOM: U prethodnoj sedmici izdato 78 prekršajnih naloga zbog utvrđenih nepravilnosti

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske u protekloj sedmici širom Republike Srpske izvršili su 139 kontrola i u 71 slučaju utvrdili nepravilnosti, zbog čega su izdali 78 prekršajnih naloga na ukupan iznos kazni od 239.000 KM.

Više

ZAKON O UPOTREBI ZNAKOVNOG JEZIKA RS: Iako su sve institucije obavezne da imaju prevodioce znakovnog jezika, to još uvijek nije zaživjelo u praksi

Zakonom o upotrebi znakovnog jezika Republike Srpske institucije su obavezne da imaju prevodioce znakovnog jezika. Međutim, zakon u praksi nije zaživio jer tumači moraju ponovo proći obuku i dobiti nove certifikate. Dok iz Ministarstva prosvjete entiteta, koje nadgleda primjenu zakona, najavljuju da će se stvari uskoro promijeniti, u savezu gluvih i nagluvih poručuju da samo žele biti ravnopravni.

Više