Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA BIH USVOJIO IZMJENE IZBORNOG ZAKONA

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine usvojen je du Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Više

USVOJENE DOPUNE ZAKONA O POREZU NA DODATU VRIJEDNOST: PDV na životne namirnice pet posto, na “luksuz” 22 posto

Delegati Doma naroda Parlamenta BiH usvojili su Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost. Prema ovom zakonu, PDV na osnovne životne namirnice se snižava na pet posto, dok se na luksuznu robu podiže na 22 posto.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O BUDŽETU INSTITUCIJA BIH I MEĐUNARODNIH OBAVEZA ZA 2022. GODINU: Više novca za sve institucije, posebno za plate

Poslanici Predstavničkog doma BiH na predstojećoj sjednici razmatraće Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2022. godinu i gotovo da nema institucije koja nije dobila više novca u odnosu na budžet iz 2020. godine, a ove godine rashodi budžetskih korisnika iznosiće više od milijardu KM.

Više

ISTRAŽIVANJA O PROCJENAMA MEDIJSKIH POTREBA U BIH: Potrebno unaprijediti zakonski okvir i dosljednije primjenjivati mjere kojim se reguliše problem lažnog i zlonamjernog informisanja

Mediji u BiH podložni su političkim pritiscima, a novinari i medijski radnici su ugroženi jer ne mogu u potpunosti da se posvete svom poslu bez straha, jedan je od zaključaka istraživanja o procjenama medijskih potreba u BiH, koje je Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) predstavila u Banjaluci.

Više

U CENTRALNOJ BANCI BIH PROMOVISAN „VODIČ ZA DIGITALNA PLAĆANJA“: Vodič daje osnovne informacije o digitalnom plaćanju, upute za korištenje, a poseban značaj posvećen je sigurnosnom aspektu

Viceguvernerka Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) Ernadina Bajrović i šef Ureda Svjetske banke za Crnu Goru i BiH Christopher Sheldon promovisali su CBBiH u Sarajevu “Vodič za digitalna plaćanja”.

Više