Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 7. juna 2022. godine 29. sjednica – Razmatranje prijedloga zakona

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović sazvao je 29. sjednicu Predstavničkog doma za utorak, 7. juni 2022. godine, sa početkom u 11 sati.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O POREZU NA DODATNU VRIJEDNOST: Dom naroda BiH ne planira razmatrati smanjenje PDV-a

Sjednica Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je trebala biti održana 13. maja, međutim na nju nisu došla tri člana, a predsjednica Komisije Dušanka Majkić ne planira sazvati novu do sljedeće sjednice Doma. To znači da razmatranje smanjenja stope PDV-a ostaje na čekanju.

Više

NACRTI ZAKONA O OSNOVNOM I O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREDŠKOLSKOM VASPITANJU I OBRAZOVANJU RS: Jasnije definisana pitanja realizovanja ekskurzija, škola u prirodi, baletskog obrazovanja i produženog boravka, koji je definisan na drugačiji način

Nacrt zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Nacrt zakona o zmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj uvode, između ostalog, kao novine vrednovanje kvaliteta rada, rekla je pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović na održanoj javnoj raspravi u Bijeljini.

Više

NEOPHODNA HITNA REALIZACIJA E-UPRAVE U SRPSKOJ

Pomoćnik ministra za informaciono društvo Denis Turkanović, pomoćnica ministra za visoko obrazovanje Jelena Starčević i načelnik Odjeljenja za planiranje, razvoj, investicije i koordinaciju informatičkih projekata Duško Barić učestvovali su u “Otvorenom razgovoru", koji je Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske organizovalo u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske s ciljem upoznavanja sa realnom situacijom u poslovanju privrednih društava u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija kao jednog od najznačajnijih tehnoloških pokretača razvoja privrede.

Više