Zastava Srbije

NA KRAJU JANUARA U RS SMANJENA, A U FBIH I DISTRIKTU BRČKO NEZNATNO POVEĆANA NEZAPOSLENOST

U Republici Srpskoj na kraju januara nezaposlenost se smanjila za 266 osoba ili 0,32 odsto u odnosu na kraj decembra prošle godine, dok se u Federaciji BiH povećala za 1.618 lica ili 0,5 odsto, a u Brčko distriktu za 48 osoba ili 0,66 odsto.

Više

POTVRĐENI REZULTATI IZBORA ZA SKUPŠTINU ISTOČNOG SARAJEVA

Centralna izborna komisija BiH danas je na hitnoj sjednici donijela odluku o potvrđivanju i objavljivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Skupštinu grada Istočno Sarajevo.

Više

UTVRĐEN NACRT IZMJENA ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA U RS

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je da je Vlada RS utvrdila Nacrt izmjena i dopuna Zakona o zaštiti potrošača kako bi ova oblast bila unaprijeđena.

Više

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR POLICIJE I VLADE HNK KANTONA: Donekle će se poboljšati radno pravni status zaposlenika u MUP-u

Policiji HNK nedostaje nekoliko stotina policajaca. MUP godinama nema komesara. Nije riješeno pitanje javnožalbenog biroa, policijskog odbora, unutrašnje kontrole niti disciplinske kontrole. Ovo je samo dio problema s kojim se susreću pripadnici MUP-a u HN kantonu. Danas potpisanim dvogodišnjim kolektivnim ugovorom predstavika sindikata policije i kantonalne Vlade ipak će se donekle poboljšati radno pravni status zaposlenika u MUP-u. No, pitanje imenovanja direktora policije ostaje otvoreno.

Više

U FBIH PRODUŽEN MORATORIJ NA KREDITE: Građani i privredni subjekti imaju mogućnost podnošenja zahtjeva za moratorij koji može trajati do 30. juna 2021. godine i ostale posebne mjere koje mogu trajati do 31. decembra 2021. godine

Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine (FBA) uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju donijela je novu odluku u vezi otplate kredita građana ali i privrednih subjekata.

Više

RS PRODUŽILA ROK ZA MORATORIJUM NA KREDITE

Upravni odbor Agencije za bankarstvo Republike Srpske usvojio je izmjene odluke o privremenim mjerama banaka za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih virusom korona, objavljeno je na internet stranici Agencije.

Više

BIH EKONOMIJA NA RUBU PROPASTI: Najteže posljedice pandemije osjetit će najslabije zemlje, poput BiH

Amila Pilav-Velić, profesorica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, kaže da se svijet suočava s najvećom depresijom od 1930. godine, značajan broj zemalja je u recesiji, a jedina ekonomija koja je u prošloj godini ostvarila rast od 2,3 posto je Kina, koja bi, uz Indiju, taj trend mogla nastaviti i ove godine.

Više