Zastava Srbije

USTAVNI SUD RS: Nezakonito vidljivo sušenje veša na štrikovima u zgradama u opštini Milići

Ustavni sud Republike Srpske nije prihvatio inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o kućnom redu u stambenim zgradama u opštini Milići, kojom se osporava sušenje veša na terasama i balkonima.

Više

UREDBA O POSTUPKU DODJELE SREDSTAVA UGOSTITELjIMA KOJI PRUŽAJU USLUGU SMJEŠTAJA, TURISTIČKIM AGENCIJAMA I IZVOĐAČIMA UMJETNOSTI ZA SANIRANjE FINANSIJSKOG GUBITKA ZBOG POSLjEDICA PANDEMIJE VIRUSA KORONA: Privrednim subjektima čija je djelatnost izvođačka umjetnost dodjeljuju se sredstva za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona. Rok za podnošenje prijava je 20. decembar 2020. godine

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske poziva sve privredne subjekte čija je pretežna (osnovna) djelatnost izvođačka umjetnost da, u skladu sa Uredbom o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona ("Sl. glasnik RS", br. 120/2020), pravovremeno podnesu zahtjev za ostvarivanje finansijske podrške za saniranje finansijskog gubitka.

Više

REGISTRACIJA U BAZI PODATAKA POLJOPRIVREDNIKA DO KRAJA DECEMBRA 2020. GODINE

Centar za razvoj poljoprivrede i sela uputio je poziv poljoprivrednim proizvođačima sa područja grada, koji nisu evidentirani u bazi podataka, da se jave Centru radi obavezne registracije.

Više

IZMIJENJEN PRAVILNIK O LISTI PROFESIONALNIH BOLESTI: COVID-19 uvršten na listu profesionalnih bolesti u FBiH

S ciljem veće zaštite zdravstvenih radnika, zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača uvrstio je COVID-19 na Listu profesionalnih bolesti, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Više

OMBUDSMANI BIH: Mjere na suzbijanju koronavirusa dovele do ograničavanja ljudskih prava

Ombudsmani BiH naglasili su da su mjere za suzbijanje širenja virusa korona dovele do ograničenja ljudskih prava i da su se posljedice osjetile u svim sferama života te apelovali da se dodatno pomogne starijima, djeci i ugroženima.

Više