Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: 15. novembra 2022. godine Prva (konstitutivna) sjednica

Predstavnici parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini Republike Srpske na sastanku zakazali su za utorak, 15. novembar 2022. godine, Prvu (konstitutivnu) sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske novog, Jedanaestog saziva, sa početkom u 12 časova (Plenarna sala).

Više

ZAKON O ODUZIMANjU NEZAKONITO STEČENE IMOVINE KRIVIČNIM DJELOM FBIH: Održan stručni skup o primjeni Zakona

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom saopćila je da je, u saradnji s Centrom za edukaciju sudija i tužioca Federacije BiH (CEST) i United Nations Office on Drugs and Crime (UNODC), u Neumu od 7. do 10.11.2022. godine organizovala Stručni edukativni skup o temi “Izazovi kod primjene Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom FBiH i u svrhu prijedloga Strategije za oduzimanje imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom u FBiH i Akcionog plana za njeno izvršenje”.

Više

ODLUKA O PROPISIVANJU MJERE NEPOSREDNE KONTROLE CIJENA ODREĐIVANJEM NAJVIŠEG NIVOA CIJENA ZA PELET U FBIH: Svako prekoračenje propisane cijene peleta će biti najoštrije sankcionisano

Federalna uprava za inspekcijske poslove je saopćila da će federalni tržišni inspektori vršiti usmjerene pojačane nadzore proizvođača i prometnika peleta u FBiH, a u skladu s Odlukom Vlade FBiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena određivanjem najvišeg nivoa cijena za pelet.

Više

NAREDBE I PREPORUKE KRIZNOG ŠTABA FEDERALNOG MINISTARSTVA ZDRAVSTVA: Preporuke na snazi 60 dana

Vlada Federacije BiH je na 338. sjednici održanoj 10.11.2022. usvojila naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva čija primjena počinje 10.11.2022. godine i traje 60 dana. Vlada Federacije BiH donijela je sljedeće zaključke:

Više