Zastava Srbije

POTPISAN MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU ČETIRI UDRUŽENJA SUDIJA I TUŽILACA: Cilj je da se formira Koordinaciono tijelo koje će rješavati probleme u pravosuđu

Predstavnici Udruženja sudija u BiH, Udruženja sudija u FBiH, Udruženja tužilaca FBiH i Udruženja žena sudija u BiH su potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji s namjerom da se formira Koordinaciono tijelo koje će rješavati probleme u pravosuđu.

Više

DOM NARODA PARLAMENTA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE: 15 oktobra 2020. godine nastavak 7. sjednice

Obavijest da će se nastavak 7. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine održati u četvrtak, 15. oktobar 2020. godine u 13 sati.

Više

POTPISAN MEMORANDUM O SURADNJI DOMA NARODA I MISIJE OESS-a U BIH

Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i Kathleen Kavalec, voditeljica Misije OESS-a (Organizacije za europsku sigurnost i suradnju) u BiH potpisali su Memorandum o razumijevanju, dokument s jasno definiranim oblicima suradnje Misije OESS-a u BiH i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH u iduće dvije godine.

Više

IZMJENE ZAKONA O RADU FBIH: Sindikati i poslodavci različito o reformi radnog zakonodavstva

Pandemija koronavirusa pokrenula je pitanje reformi radnog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini u kontekstu rada od kuće, što je i rezultiralo pokretanjem izmjena Zakona o radu u Federaciji BiH. Međutim, to je donijelo nove tenzije između poslodavaca i sindikata koji ne mogu pronaći "zajednički jezik".

Više

U IZRADI NOVI ZAKON O JAVNIM NABAVKAMA U BIH: Akcenat će biti na smanjenju troškova u postupcima, ali i na principu jednakog tretmana, koji je takođe jedno od načela javnih nabavki

Neke stvari koje su se u praksi pokazale kao komplikovane pokušaćemo da izmijenimo, doradimo i pojednostavimo, kako bi se sve nejasnoće u postupcima javnih nabavki svele na minimum, kaže Siniša Tešanovć, član stručnog tima za izradu prijedloga novog zakona o javnim nabavkama BiH.

Više

KANTON SARAJEVO: Ažurirane mjere za smanjenje rizika od zaraze koronom na radnom mjestu

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo ažurirao je mjere za smanjenje rizika od infekcije koronavirusom na radnom mjestu i s tim dokumentom upoznao Vladu Kantona Sarajevo s obzirom da je nastupila sezona respiratornih oboljenja.

Više