Zastava Srbije

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tijekom drugog dana sjednice, koja se održava 9. i 10. veljače 2022. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

VLADA BOSANSKOPODRINJSKOG KANTONA: Novim zakonom regulisati pitanje utvrđivanja naknade od 1.000 KM za porodilje

Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na redovnoj sjednici usvojila je inicijativu za donošenje novog zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodica s djecom u BPK Goražde te formirala radnu grupu za pripremu tog zakona.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O POREZU NA DODATU VRIJEDNOST: Predlaže se uvođenje niže stope PVD-a na lijekove i osnovne životne namirnice

Poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH predali su u parlamentarnu proceduru Prijedlog zakona o dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost, kojim je predviđeno uvođenje niže stope PVD-a na lijekove i osnovne životne namirnice, potvrdila je šef Kluba poslanika SNSD-a u ovom domu Snježana Novaković Bursać.

Više

SINDIKATI SLUŽBENIKA I NAMJEŠTENIKA FBIH I HRVATSKE POTPISALI SPORAZUM O SARADNJI

Predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i najmeštenika u FBiH Samir Kurtović i predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske Iva Šušković su Sarajevu potpisali sporazum o saradnji tih sindikata.

Više