Zastava Srbije
Vesti slike

VLADA KS: Stavljena van snage Odluka o ličnom učešću osiguranika u troškovima zdravstvene zaštite i snošenju troškova liječenja

Vlada Kantona Sarajevo je van snage stavila odluku o ličnom učešću osiguranika u troškovima zdravstvene zaštite i snošenju troškova liječenja na području ovog kantona. Konačnu odluku po ovom pitanju donijet će kantonalna skupština.

Više
Vesti slike

ZAKON O IZVRŠNOM POSTUPKU FBIH: Neophodne izmjene Zakona, radi unapređenja izvršnog postupka u BiH

Izmjene i dopune važećeg Zakona o izvršnom postupku ("Sl. novine FBiH", br. 32/2003, 52/2003 - ispr., 33/2006, 39/2006 - ispr., 39/2009, "Sl. glasnik BiH", br. 15/2012 - odluka US, "Sl. novine FBiH", br. 35/2012 i 46/2016 i "Sl. glasnik BiH", br. 42/2018 - odluka US) Federacije Bosne i Hercegovine bila je tema sastanka predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, Halila Lagumdžije sa ministrom Federalnog ministarstva pravde Vedranom Škobićem.

Više
Vesti slike

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DRŽAVNOJ SLUŽBI U INSTITUCIJAMA BIH: Uspostavlja se Registar zaposlenih, uvodi radno mjesto inspektor

Vijeće ministara BiH jednoglasno je usvojilo i uputit će Parlamentarnoj skupštini BiH Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine s izmjenama na sjednici, kojim se želi osigurati efikasnija i odgovornija javna uprava.

Više