Zastava Srbije

DOSTUPNO UPUTSTVO O NAČINU PODNOŠENJA ZAHTJEVA I POTREBNOJ DOKUMENTACIJI ZA SUBVENCIONIRANJE DOPRINOSA

Porezna uprava Federacije BiH je, shodno Zakonu o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica ("Sl. novine FBiH", br. 28/2020), obavijestila porezne obveznike da je na linku sačinila i na svojoj web stranici objavila Uputstvo o načinu podnošenja zahtjeva i potrebnoj dokumentaciji za subvencioniranje doprinosa, na linku i Zahtjev za subvencioniranje doprinosa za obavezna osiguranja - Obrazac – ZSD na linku.

Više

ODLUKA O DODATNOJ MULTILATERALNOJ KOMPENZACIJI KAO DIO MJERA ZA PODRŠKU POSLOVNOJ ZAJEDNICI : Obaveze za kompenzovanje se prijavljuju u periodu od 14.05. do 19.05.2020. godine

S ciljem povećanja likvidnosti privrede i prevazilaženja posljedica preduzetih mjera za suzbijanje širenja oboljenja COVID-19, Vlada Republike Srpske je, na prijedlog Ministarstva finansija i Banjalučke berze, utvrdila Odluku o sprovođenju dodatne multilateralne kompenzacije i cesije u Republici Srpskoj, koja bi bila organizovana 19.05.2020. godine.

Više

NEOPHODNO USKLAĐIVANJE ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA SA EVROPSKOM REGULATIVOM

Jedan od gorućih problema u našoj zemlji posljednjih desetak godina su javne nabavke, a pandemijsko suspendovanje nadležnog zakona ili ono što su odgovorne osobe u FBiH željele napraviti od njega dovelo je do erupcije afera i novih slučajeva zloupotrebe javnih sredstava. Najgore od svega je da su ignorisane i preporuke EU.

Više

VLADA RS: Vlada će snositi troškove testiranja na virus korona za učenike i studente koji se školuju van granica Republike Srpske

Vlada Republike Srpske snosiće troškove testiranja na virus korona za učenike i studente iz Republike Srpske koji se školuju van granica Republike Srpske.

Više

BIH SKINUTA SA LISTE VISOKORIZIČNIH ZEMALJA U POGLEDU PRANJA NOVCA

Evropska komisija objavila je novi popis trećih zemalja sa strateškim nedostacima u režimu sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma na kojem se konačno više ne nalazi Bosna i Hercegovina.

Više

BEZ NOVIH NAMETA STANOVNIŠTVU I PRIVREDI U RS

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da Srpska neće uvoditi namete stanovništvu i privredi zbog pandemije virusa korona, te da sve subvencije i podsticaji ostaju i biće redovno isplaćivani.

Više