Zastava Srbije
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: Donijeta Odluka o utvrđivanju Carinske tarife za 2024. godinu

Vijeće ministara BiH utvrdilo je u novom tekstu Prijedlog osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Evropske unije (EU) o operativnim aktivnostima koje provodi Agencija za Evropsku graničnu i obalnu stražu u Bosni i Hercegovini (Frontex), s ciljem bolje kontrole nezakonitih migracija.

Više
Vesti slike

PRAVILNIK O ODOBRAVANJU OPERATERA FISKALNOG SISTEMA: Fiskalni sistem u RS održavaće Sirius, Mikroelektronika i Aero Centar Krila

Konzorcijum firmi Sirius 2010, Aero Centar Krila i Mikroelektronika izabran je za operatora fiskalnog sistema RS. Ove firme ubuduće će biti zadužene za servis i podršku poreskim obveznicima koji imaju fiskalne kase, a po cijeni koju će, uz saglasnost Ministarstva finansija RS, sami određivati.

Više
Vesti slike

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH: Od indirektnih poreza prikupljeno više od 10 milijardi KM

Prvi put od uspostave Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) prihodi od indirektnih poreza premašili su iznos od 10 milijardi KM.

Više
Vesti slike

CENTRALNA BANKA BIH: Krediti na kraju oktobra dostigli 23,19 milijardi KM

Ukupni krediti domaćim sektorima u BiH na kraju oktobra iznosili su 23,19 milijardi KM i veći su za 158,3 miliona KM ili 0,7 odsto u odnosu na septembar, objavila je Centralna banka BiH.

Više