Zastava Srbije

VLADA FBIH: Utvrđen Nacrt zakona o vještacima

Vlada Federacije BiH je usvojila informaciju o statusu Mandatnog pisma Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) od 12.3.2020. godine i o nacrtu teksta Mandatnog pisma EBRD-a od 16.10.2020. godine za finansiranje izgradnje dionice autoceste Mostar sjever - Mostar jug na Koridoru Vc.

Više

VLADA RS: Utvrđeni prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o posebnim republičkim taksama, o komunalnim taksama i o administrativnim taksama

Vlada Republike Srpske utvrdila je prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posebnim republičkim taksama, Zakona o komunalnim taksama i Zakona o administrativnim taksama s ciljem smanjenja parafiskalinih nameta i opterećenja privrede.

Više

ZAKON O UNUTRAŠNjEM DUGU RS: Verifikacija preostale stare devizne štednje do 5. marta 2021. godine

Ministarstvo finansija Republike Srpske obavještava vlasnike stare devizne štednje čije izmirenje je u nadležnosti Republike Srpske, a koji još nisu izvršili verifikaciju svojih potraživanja da to mogu da učine do 5. marta 2021. godine.

Više

VANJSKOTRGOVINSKA KOMORA BIH: Razmjena pala za 3,5 milijardi KM

Vanjskotrgovinska razmjena BiH u prvih devet mjeseci ove godine pala je za 3,5 milijardi KM, odnosno 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Više

BIH SE ZVANIČNO PRIDRUŽILA ZAJEDNIČKOM REGIONALNOM TRŽIŠTU

Bosna i Hercegovina je na Samitu u Sofiji u okviru Berlinskog procesa potpisala četiri dokumenta koji predstavljaju nastavak evropskog puta i snažno opredjeljenje za članstvo u EU.

Više

UDRUŽENJE POSLODAVACA KANTONA SARAJEVO: Poslodavci traže pomoć od Kantona u cilju nastavka poslovnih aktivnosti i zadržavanja radnih mjesta

Udruženje poslodavaca Kantona Sarajevo pozvalo je da izvršna i zakonodavna kantonalna vlast hitno poduzme mjere kojima će se pomoći ugroženim djelatnostima i poslodavcima.

Više