Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu poslat Kolegiju Doma na usaglašavanje

Na 7. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na usaglašavanje Kolegiju Doma usljed nedostatka entitetske većine upućen je, po skraćenom postupku i u prvom čitanju, Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: 21. jula 2020. godine jedanaesta redovna sjednica - Razmatranje prijedloga i nacrta zakona

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je da jedanaesta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bude održana u utorak, 21.7.2020. godine sa početkom u 10 časova, u sali za sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA KRIVIČNOG ZAKONIKA RS: Rasprava će biti održana 16. jula 2020. godine

Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske obavještava javnost da je raspisan Javni poziv za održavanje Javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Više

BIH SKINUTA SA LISTE RIZIČNIH ZEMALJA U VEZI S PRANJEM NOVCA I FINANSIRANJEM TERORIZMA

Bosna i Hercegovina je uklonjena s popisa visoko rizičnih trećih zemalja sa strateškim nedostacima u njihovom režimu u vezi s pranjem novca i suzbijanjem finansiranja terorizma.

Više

EU I EBRD SA 85 MILIONA EURA POMAŽU MALA I SREDNJA PREDUZEĆA U REGIJI

Nakon izbijanja pandemije koronavirusa Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Europska unija (EU) povećavaju svoju podršku malim i srednjim preduzećima (MSP) na zapadnom Balkanu kroz dodatno financiranje.

Više