Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: Nisu potvrđene izjave člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske nije dvotrećinskom većinom potvrdila izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Narodna skupština Republike Srpske na 30. posebnoj sjednici nije potvrdila dvotrećinskom većinom izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske o proglašenju Odluka Predsjedništva Bosne i Hercegovine, usvojenih na 25. redovnoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine održanoj 31. marta 2022. godine, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

Više

ZAKON O INFORMISANJU USK: Unsko-sanski kanton inicira izmjene Zakona s ciljem regulisanja oblasti javnog informisanja putem online medija

Ministarstvo obrazovanja Unsko-sanskog kantona pokrenulo je proceduru o izmjenama i dopunama Zakona o informisanju USK s ciljem da se zakonski reguliše oblast javnog informisanja putem online medija.

Više

NABAVNA CIJENA GASA ZA BIH PORASLA ZA 22 POSTO

Povodom povećanja cijena gasa od 21,7 posto za Bosnu i Hercegovinu, na pres konferenciji se obratila direktorica preduzeća "Energoinvest" Bisera Hadžialjević. Ona je potvrdila da je došlo do poskupljenja u trećem kvartalu ove godine, ali da se isto događalo i prethodnih godina.

Više