Zastava Srbije
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: Zajedničke i centralizirane javne nabavke usklađene s EU legislativom

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Agencije za javne nabavke, donijelo je Pravilnik o provođenju zajedničke nabavke, centralizirane nabavke i uspostavljanju centralnog nabavnog tijela s oznakom ‘EI’ kao odgovarajućom potvrdom usklađivanja s EU legislativom u ovoj oblasti.

Više
Vesti slike

ZAKON O PREVENCIJI I SUZBIJANJU KORUPCIJE U KS: Predstavljeni rezultati primjene Zakona

Ured za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo (KS) predstavio je rezultate postignute u prvoj godini primjene Zakona o prevenciji i suzbijanju korupcije. Ovaj zakon, koji se u Kantonu Sarajevo primjenjuje od 1. januara prošle godine, jedan je od ključnih antikoruptivnih zakona.

Više
Vesti slike

PROCES ODOBRAVANJA BANKARSKIH KREDITA

Iako se prilikom procesa dobijanja kredita kao najveći problem ističe brojna papirologija i dostavljanje velikog broja informacija koje su potrebne banci, postoje i drugi, bitniji faktori koji će uticati na to da li će vam banka odobriti kredit.

Više
Vesti slike

ELEKTROPRIVREDE SRPSKE I CRNE GORE FORMIRAJU ZAJEDNIČKU KOMPANIJU

Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović izjavio je da su uprave elektroprivrede Srpske i Crne Gore inicirale formiranje zajedničke kompanije sa sjedištem u Trebinju kako bi pokušali raditi na novim invesicijama što će za građane značiti povoljnije cijene električne energije.

Više