Zastava Srbije

NASTAVAK OBUKE STUDENATA ZA KORIŠĆENJE PRAVNOM BAZOM PARAGRAF LEX NA PRAVNOM FAKUTETU U BANJALUCI: Prijave su otvorene do kraja februara 2023. godine

Obavještavamo sve zainteresovane studente da će se na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, u periodu od 6. do 10. marta 2023. godine održati obuka za korišćenje pravne baze Paragraf Lex. Obuka će se odvijati svakodnevno, u trajanju od jednog časa, s tim da je posljednji dan namijenjen za polaganje završnog testa.

Više

VIJEĆE ZA ZAŠTITU VITALNOG INTERESA USTAVNOG SUDA RS: Odbijen zahtjev Bošnjaka o nepokretnoj imovini

U Banjoj Luci je, 9. februara 2023. godine, održana Stotinu i četrdeset i peta sjednica Vijeća za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Vijeće). Predmet odlučivanja Vijeća bilo je pitanje prihvatljivosti zahtjeva Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda Republike Srpske za utvrđivanje povrede vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnog bošnjačkog naroda u Zakonu o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, koji je Narodna skupština Republike Srpske izglasala na sjednici održanoj 28. decembra 2022. godine.

Više

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BIH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija, koji će stupiti na dužnost 6. marta 2023. godine

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom sjednice, koja se održala 08. i 09. februara 2023. godine u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Donijeta Odluka o otvaranju privremenih tarifnih kvota pri uvozu mineralnih gnojiva

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je Odluku o otvaranju privremenih tarifnih kvota pri uvozu mineralnih gnojiva, kao podršku poljoprivrednicima zbog poremećaja u snabdijevanju na globalnom tržištu i rasta cijena.

Više