Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: Usvojen veći broj zakona

U nastavku 8. sjednice Doma naroda Palamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojen je Prijedlog Budžeta Federacije BiH za 2021. godinu, Prijedlog Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije BiH za 2021. godinu te Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o budžetima u Federaciji BiH.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojeno više prijedloga zakona

Na 15. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine poslanici nisu izglasali nepovjerenje Vijeću ministara BiH, o čemu su zahtjev podnijeli poslanici Predrag Kojović, Aida Baručija, Mirjana Marinković-Lepić, Damir Arnaut, Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Zukan Helez i Nada Mladina.

Više

ZAKLJUČAK VLADE RS: 14. januar 2021. godine neradni dan

Vlada Republike Srpske je donijela zaključak da 14.01.2021.godine (četvrtak), proglasi neradnim danom.

Više

ZAKON O ZAŠTITI STANOVNIŠTVA OD ZARAZNIH BOLESTI: Troškovi kućne izolacije građana padaju na teret budžeta kantona

Ranije su se pojavile informacije da na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti ("Sl. novine FBiH", br. 29/2005) troškovi kućne izolacije građana padaju na teret budžeta kantona. Iz Federalnog ministarstva zdravstva su objasnili šta to znači.

Više

SRPSKA ĆE POMOĆI SEKTORE TURIZMA I UGOSTITELJSTVA

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić istakla je da je turističke kapacitete u Srpskoj lani posjetilo 50-60 odsto domaćih turista u odnosu na godinu ranije i najavila za 2021, u zavisnosti od epidemiološke situacije, kreiranje mjera koje bi hotelijerima i privrednim subjektima iz sektora turizma i ugostiteljstva omogućile optimalan nastavak rada.

Više