Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: Usvojen veći broj zakona

13.01.2021.


U nastavku 8. sjednice Doma naroda Palamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojen je Prijedlog Budžeta Federacije BiH za 2021. godinu, Prijedlog Zakona o izvršavanju Budžeta Federacije BiH za 2021. godinu te Prijedlog Zakona o dopunama Zakona o budžetima u Federaciji BiH.

Dom naroda usvojio je Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2021. godinu i Procjenu plana za 2022. i 2023. godinu i Odluku o izvršavanju Finansijskog plana Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2021. godinu, kao i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH za 2021. godinu i Odluku o načinu izvršavanja Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH za 2021. godinu.

Prijedlog finansijskog plana - budžeta FERK-a za 2021. godinu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima, Prijedog zakona o dopunama Zakona o vanparničnom postupku, Prijedlog zakona o registru finansijskih izvještaja također su usvojeni, a sjednica je prekinuta prije izjašnjavanja o Prijedlogu zakona o računovodstvu i reviziji. O terminu nastavka bit ćete blagovremeno obaviješteni.


IZVOR: Vebsajt Doma naroda Palamenta FBiH, 12.01.2021.

Naslov: Redakcija