Zastava Srbije

ZAKON O CARINSKOJ POLITICI BIH: Na snazi novi kompjuterizovani provoz (NCTS UIO)

Novi Zakon o carinskoj politici BiH u primjeni je već sedam dana, ali još nije donio očekivane olakšice pa su na granici i dalje gužve, a nisu nestali ni administrativni problemi.

Više

NACRT ZAKONA O OBAVEZNOM ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU RS: Za vrijeme privremene spriječenosti za rad osiguranika koji su oboljeli od malignih bolesti naknada plate se isplaćuje u iznosu od 100 odsto zarade, a isto je predviđeno i za slučaj bolovanja u vezi sa održavanjem trudnoće

U organizaciji Odbora za zdravstvo, rad i socijalnu politiku Narodne skupštine Republike Srpske je održana stručna rasprava o Nacrtu zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju Republike Srpske, u skladu sa Zaključkom koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske usvajajući Nacrt ovog zakona.

Više

REPUBLIČKI ZAVOD ZA STATISTIKU RS: U drugom tromjesečju prodato za trećinu više novih stanova

U Republici Srpskoj je u drugom tromjesečju prodato 568 završenih novih stanova ili više za 30,3 odsto nego u istom periodu lani, dok je prosječna cijena prodatih stanova u posmatranom periodu bila veća za 53,2 odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Više

EU: Od novembra 2023. godine u EU samo uz elektronski obrazac

ETIAS, novi sistem za ulazak u EU za državljane zemalja koje su izuzete od viznog režima sa zemljama šengen zone, ponovo je odgođen i neće biti aktivan prije novembra 2023. godine, potvrđeno je u Evropskoj komisiji.

Više