Zastava Srbije
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: Usvojen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH

Vijeće ministara BiH jednoglasno je usvojilo tri prijedloga zakona, i to o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), Zakona o državnoj službi u institucijama BiH i Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA).

Više
Vesti slike

VLADA RS: Obavezan Fond zdravstvenog osiguranja da u što kraćem mogućem roku pusti u rad IZIS

Vlada Republike Srpske usvojila je, na 52. sjednici u Banjaluci, Informaciju o trenutnim problemima u funkcionisanju Integrisanog zdravstvenog informacionog sistema Republike Srpske, te je dala podršku Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u aktivnostima oporavka IZIS-a, nakon pretrpljenog hakerskog napada.

Više
Vesti slike

MINISTARSTVO PRAVDE RS: Obavještenje o organizovanju notarskog ispita

Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske organizuje polaganje notarskog ispita u Republici Srpskoj, u skladu sa Zakonom o notarskoj službi u Republici Srpskoj ("Sl. glasnik RS", br. 28/2021), Pravilnikom o polaganju notarskog ispita ("Sl. glasnik RS", br. 86/2021 i 54/2022).

Više
Vesti slike

UREDBA O DODJELJIVANJU I ODUZIMANJU ČINOVA POLICIJSKIM SLUŽBENICIMA FBIH: Propisuje se postupak dodjeljivanja i oduzimanja činova policijskim službenicima, utvrđuju radna mjesta policijskih službenika, te poslovi i njima pripadajući činovi policijskih službenika

Vlada Federacije BiH je na prijedlog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova donijela Uredbu o dodjeljivanju i oduzimanju činova policijskim službenicima Federacije Bosne i Hercegovine.

Više
Vesti slike

U PRIPREMI NACRT PRAVILNIKA O USLOVIMA ZA UZGOJ INDUSTRIJSKE KONOPLJE U FBIH

Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio je Zaključak kojim se poziva Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Vlada FBiH da do kraja godine izradi Nacrt pravilnika o uslovima za uzgoj industrijske konoplje u Federaciji BiH koji će biti usklađen s postojećim Pravilnikom o službenom nadzoru sjemenskih usjeva u Bosni i Hercegovini ("Sl. glasnik BiH", br. 14/2015), kao i Pravilnikom o uslovima za uzgoj industrijske konoplje ("Sl. glasnik RS", br. 2/2021) Republike Srpske.

Više