Zastava Srbije

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI VLADE FBIH I VSTV-A BIH: Gradi se “Palata pravde”

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Halil Lagumdžija potpisali su danas u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu Memorandum o saradnji između Vlade FBiH i VSTV-a BiH.

Više

POLJOPRIVREDNICI U FBIH TRAŽE DA PODSTICAJE DOBIJU NA VRIJEME

Poljoprivrednici u Federaciji BiH organizovaće proteste i blokade ukoliko entitetski budžet ne bude usvojen na vrijeme i ne bude odobreno 200 mil KM za podsticaje poljoprivredi.

Više

KAKO OPŠTINE I GRADOVI U FBIH PRIVLAČE INVESTITORE U SVOJE POSLOVNE ZONE?

Općine i gradovi u BiH, koristeći dostupne zakonske i ustavne nadležnosti, pokazuju kako planski izrađenim mjerama poticaja mogu privući veći broj investitora na svoj prostor, a primjeri na terenu, od sjevera do juga zemlje, dokaz su kako lokalna samouprava, uz jasno izraženu volju za potporom proizvodnim djelatnostima, može mijenjati nabolje ukupnu ekonomsku situaciju.

Više

ZAKONSKE OBAVEZE VLASNIKA STANA KOJI SE IZDAJE KAO "STAN NA DAN"

Odlazak na putovanje iziskuje detaljan odabir smještaja. Sve češći odabir, osim hotelskog smještaja, je stan na dan. Primamljiv turistima, ali i stanodavcima u pogledu zarade. Međutim, ukoliko želite izdavati stan na dan, zakon nalaže obaveznu registraciju, što još mnogi izbjegavaju.

Više