Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojeni prijedlozi zakona

Na 14. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) nije prihvaćeno negativno mišljenje Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma o Prijedlogu amandmanâ II, III, IV i V na Ustav Bosne i Hercegovine, čiji su predlagači poslanici iz Kluba SDP-a BiH. U skladu s Poslovnikom Doma, Ustavnopravna komisija zadužena je da sačini novo mišljenje o predloženim amandmanima na Ustav BiH.

Više

VLADA RS: Utvrđeni prijedlozi zakona o gradu Derventa i o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji, te Nacrt zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu

Vlada Republike Srpske održala je, u Banjaluci, 100. sjednicu, kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Radovan Višković.

Više

UREDBA O POSTUPKU DODJELE SREDSTAVA UGOSTITELJIMA KOJI PRUŽAJU USLUGU SMJEŠTAJA, TURISTIČKIM AGENCIJAMA I IZVOĐAČIMA UMJETNOSTI ZA SANIRANJE FINANSIJSKOG GUBITKA ZBOG POSLJEDICA PANDEMIJE VIRUSA KORONA: Privredni subjekt podnosi zahtjev za dodjelu sredstava nadležnom ministarstvu najkasnije do 20. decembra 2020. godine

Vlada RS donijela je, na prijedlog Upravnog odbora Kompenzacionog fonda, Uredbu o postupku dodjele sredstava ugostiteljima koji pružaju uslugu smještaja, turističkim agencijama i izvođačima umjetnosti za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona ("Sl. glasnik RS", br. 120/2020 - dalje: Uredba).

Više

SUBVENCIJE VLADE FBIH U SEKTORU INDUSTRIJE: Objavljena Lista korisnika

Federalno ministarsto energije, rudarstva i industrije objavilo je na svojoj internetskoj stranici Listu korisnika sa iznosima finansijske pomoći izvoznim privrednim društvima iz sektora industrije. Riječ je o ukupno 391 izvoznom industrijskom privrednom društvu i poduzetniku sa ukupno 32.429 zaposlenih.

Više

URED ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE I UPRAVLJANJE KVALITETOM KANTONA SARAJEVO: Najviše prijava za korupciju u sektoru obrazovanja i u procesima zapošljavanja

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo predstavio je, povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, Analizu antikorupcijskog okruženja u javnom sektoru Kantona Sarajevo.

Više