Zastava Srbije

KRIZNI ŠTAB FBIH: Od 11. novembra 2020. godine uvodi se policijski sat koji će biti na snazi od 23:00 do 5:00 časova. Ograničavaju se i okupljanja građana na maksimalno 30 osoba, i unutra i vani

Krizni štab FBiH objelodanio je nove mjere, a jedna od njih je ograničeno kretanje stanovništva, odnosno policijski sat koji će biti na snazi od 23:00 do 5:00. Odluka stupa na snagu od 11. novembra.

Više

VLADA FBIH: Donijete odluke o organizaciji rada institucija u vrijeme pandemije

Vlada Federacije BiH je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela više zaključaka o svom i radu federalnih organa uprave, federalnih upravnih organizacijama i stručnim i drugim službama u uvjetima ozbiljno pogoršane COVID-19 epidemiološke situacije u Federaciji BiH, a u skladu sa aktom federalnog ministra zdravstva i predsjedavajućeg Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i naredbom ovog štaba od 4.11.2020. godine.

Više

ZAKON O SOCIJALNOM STANOVANJU RS: Radionice u jedinicama lokalne samouprave u cilju izrada lokalnih strategija socijalnog stanovanja

Odredbama člana 6. stav 5. i člana 25. stav 2. Zakona o socijalnom stanovanju Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 54/2019), propisano je da je Skupština jedinice lokalne samouprave, u roku od šest mjeseci od dana donošenja Strategije razvoja socijalnog stanovanja Republike Srpske, dužna donijeti Strategiju razvoja socijalnog stanovanja na svom području (lokalnu startegiju) i Akcioni plan.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O BUDŽETU RS ZA 2021. GODINU: Usvajanje Zakona očekuje se do 20. decembra 2020. godine

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović očekuje da do 20. decembra u parlamentu budu usvojeni budžet Republike i ekonomska politika za narednu godinu.

Više

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVSTVO RS: Biće testirane samo one osobe za koje ljekari procijene da je to nephodno

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je da će, prema novom uputstvu o testiranju na Covid 19, biti testirane samo one osobe za koje porodični ljekar ili ljekari iz Higijensko-epidemiološke službe /HES/ procijene da je to nephodno.

Više