Zastava Srbije

STRATEGIJA RAZVOJA STATISTIKE REPUBLIKE SRPSKE 2030: Strategija predstavlja osnovu za određivanje budućih statističkih istraživanja i statističkih pokazatelja usklađenih sa zahtjevima i potrebama krajnjih korisnika

11.11.2020.


Vlada Republike Srpske je donijela Odluku o usvajanju Strategije razvoja statistike Republike Srpske 2030. godine.

Ova Strategija je dokument čija je svrha da definiše dugoročne ciljeve, ali i opšta načela, odrednice i kriterijume za djelovanje i razvoj statističkog sistema u Republici Srpskoj. Strategija ujedno predstavlja osnovu za određivanje budućih statističkih istraživanja i statističkih pokazatelja usklađenih sa zahtjevima i potrebama krajnjih korisnika.

Osnovna uloga Strategije je da strateški ciljevi postavljeni u tom dokumentu osiguravaju okvir i osnovu za razvoj statistike.

Strategiju će neposredno sprovoditi Republički zavod za statistiku i nadležne institucije u Republici Srpskoj. Svrha zvanične statistike je da korisnicima pruža objektivne, pouzdane i pravovremene statističke podatke, koje će koristiti nadležni organi i pojedinci u donošenju odluka, kako na nivou Republike Srpske, tako i na drugim korisničkim nivoima.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 05.11.2020.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija