Zastava Srbije

VIJEĆE MINISTARA BIH: Svim strancima dozvoljen ulazak u BiH sa negativnim PCR testom

Vijeće ministara donijelo je Odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, kojom su granice BiH otvorene za sve strane državljane, pod uslovom da imaju negativan test na koronavirus ne stariji od 48 sati.

Više

VLADA FBIH: Utvrđeni prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti korisnika financijskih usluga i o unutarnjem platnom prometu

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, usvojila programe tri federalna ministarstva kojima je privrednicima omogućeno korištenje sredstava Garancijskog fonda otvorenog kod Razvojne banke FBiH. Riječ je o federalnim ministarstava razvoja, poduzetništva i obrta, energije, rudarstva i industrije, te poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva. Ciljevi ovih kreditno-garantnih programa su da, u uvjetima otežanog poslovanja usljed pandemije koronavirusa, bude obezbijeđena podrška privrednicima koji imaju problem u pristupu kreditnim sredstvima za održanje potrebne likvidnosti, održanje postojećeg stepena zaposlenosti, te kreiranje novih radnih mjesta.

Više

VLADA RS: Utvrđen Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta RS za period 01.01. do 30.06.2020. godine

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 87. sjednici, u Banjaluci, Konsolidovani izvještaj o izvršenju Budžeta Republike Srpske za period 01.01. do 30.06.2020. godine, prema kome su prihodi i primici planirani budžetom ostvareni u iznosu od 1,953.2 miliona KM, što predstavlja 108% u odnosu na Rebalans za prvih šest mjeseci 2020. godine.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O VISOKOM SUDSKOM I TUŽILAČKOM SAVJETU BIH: Sudije i tužioci biće dužni dostavljati svoj početni i godišnji izvještaj o imovini koji će biti objavljen na stranici VSTS-a

Ministarstvo pravde BiH predložilo je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH (VSTS) prema kojem će sudije i tužioci biti dužni dostavljati svoj početni i godišnji izvještaj o imovini koji će biti objavljen na stranici VSTS-a.

Više

UREDBA O JEDINSTVENIM KRITERIJIMA I PRAVILIMA ZA ZAPOŠLJAVANJE BRANILACA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA U INSTITUCIJAMA U KANTONU SARAJEVO: Djeca šehida i demobilisanih boraca dodatno će se bodovati pri zapošljavanju

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Hajrudin Grabovica prezentirao je Uredbu o jedinstvenim kriterijima i pravilima za zapošljavanje branilaca i članova njihovih porodica u institucijama u Kantonu Sarajevo, Gradu Sarajevo i općinama u Kantonu Sarajevo, koji je Vlada KS donijela na sjednici 03. septembra 2020.godine.

Više

ODRŽANA AUKCIJA PETOGODIŠNJIH OBVEZNICA FBIH

Na aukciji putem Sarajevske burze/berze vrijednosnih papira Federalno ministarstvo finansija ponudilo je na prodaju 40.000 obveznica Federacije Bosne i Hercegovine nominalne vrijednosti 1.000 KM po jednoj obveznici s rokom dospijeća od pet godina, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Više

KOLEKTIVNI UGOVOR ZA DJELATNOST PREDŠKOLSKOG I OSNOVNOG ODGOJA I OBRAZOVANJA U KANTONU SARAJEVO: Sindikat zahtijeva povlačenje Kolektivnog ugovora

Samostalni sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo (SSOOIOKS), uputio je Vladi KS zahtjev za povlačenje Kolektivnog ugovora za djelatnost predškolskog i osnovnog obrazovanja jer je isti, kako su naveli, u suprotnosti sa Zakonom u radu FBiH.

Više