Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

ZAKON O VISOKOM OBRAZOVANjU: Postupak priznavanja stranih visokoškolskih kvalifikacija od 10. avgusta 2021. godine obavlja Agencija za visoko obrazovanje RS

U skladu sa novim Zakonom o visokom obrazovanju ("Sl. glasnik RS", br. 67/2020) postupak priznavanja stranih visokoškolskih kvalifikacija od 10.08.2021. godine obavlja Agencija za visoko obrazovanje Republike Srpske.

Više

BEZ JEDINSTVENIH COVID POTVRDA U BIH

Bosna i Hercegovina nema jedinstven sistem izdavanja digitalnih Covid potvrda. Ministarstvo civilnih poslova koordiniše u razgovorima između entitetskih organa i Agencije za identifikaciona dokumenta BiH o najboljem rješenju. Ministarstvo zdravlja Republike Srpske ovo smatra prenosom nadležnosti, jer je zdravstvo u nadležnosti entiteta, pa se još traži način kako odgovoriti zahtjevima Evropske unije.

Više

U BIH NEDOSTAJU VOZAČI KAMIONA

Iz Bosne i Hercegovine je u protekle tri godine otišlo pet hiljada profesionalnih vozača kamiona. Osim većih plata i boljih uslova rada, vozači koji se odluče za rad u zemljama Evropske unije, ne čekaju na granici, kao što je uobičajena procedura za vozače u Bosni i Hercegovini.

Više

TUZLANSKI KANTON: Potpisan Kolektivni ugovor u oblasti zdravstva

Predstavnici kantonalne Vlade i Sindikata potpisali su Kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području Tuzlanskog kantona.

Više