Zastava Srbije

NAJSTARIJI NERIJEŠENI PREDMET U BIH DATIRA IZ 1966. GODINE: Zaostavština najčešći predmet dugogodišnjih sporova

Najstariji neriješeni sudski predmet u BiH evidentiran je u Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu, a riječ je o postupku koji je počeo još polovinom šezdesetih godina prošlog vijeka.

Više

DVA ZATVORENIKA U FOČANSKOM ZATVORU ZARAŽENA KORONAVIRUSOM

Direktor KPZ Foča Siniša Golijanin izjavio je Srni da su dva zatvorenika u ovom zavodu zaražena virusom korona, ali da su izolovana i preduzete su mjere s ciljem daljeg suzbijanja širenja virusa.

Više

PROSJEČNA PLATA U FBIH POKRIVA NEŠTO VIŠE OD POLOVINE POTROŠAČKE KORPE

Sindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine izračunao za mjesec juli 2020. godine iznosi 1.822,07 KM i za 18,80 KM je jeftinija od potrošačke korpe za prethodni mjesec.

Više

ZAKON O ZAŠTITI I DOBROBITI ŽIVOTINJA: U BIH više nema farmi krzna, sljedeći korak aktivista biće zabrana prodaje krzna

Sredinom jula objavljena je informacija da je posljednja farma krzna u BiH zatvorena. Aktivisti ističu da je ovim nagoviješteno da dolazi budućnost u kojoj će okrutnost nad životinjama u našoj državi biti okončana.

Više

KOMPENZACIONI FOND REPUBLIKE SRPSKE PROŠIRIO APRILSKI SPISAK PRIVREDNIH SUBJEKATA KOJI SU INDIREKTNO PRETRPILI ŠTETU ZA VRIJEME EPIDEMIJE I ZA NJIH ODOBRIO SKORO 1,7 MILIONA KM

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske donio je odluku da se spisak privrednih subjekata koji su indirektno pretrpili štetu za vrijeme epidemije korona virusa za april proširi za 449 korisnika koji nisu bili obrađeni i da se za njih odobri 1.668.000 KM.

Više

MINISTARSTVO VANJSKE TRGOVINE I EKONOMSKIH ODNOSA BIH DONIJELO JE INSTRUKCIJU ZA RASPODJELU DETAŠMANA ZA ZAPOŠLJAVANJE RADNIKA PREDUZEĆA IZ BIH U NJEMAČKOJ ZA DETAŠMANSKU 2020/2021 GODINU: Detašman je međunarodni sporazum dvije zemlje o upućivanju radnika na rad u jednu od njih

Ministarstvo u saradnji sa nadležnim organima Njemačke obezbjeđuje i utvrđuje godišnji kontingent detašmana za svaku detašmansku godinu, koja traje od 01. oktobra tekuće do 30. septembra naredne godine, o čemu obavještava Vanjskotrgovinsku komoru BiH, Privrednu komoru Republike Srpske, Privrednu komoru Federacije BiH i Privrednu komoru Brčko distrikta. Takođe se utvrđuje struktura godišnjeg kontingenta i raspodjela na entitete, kao i broj detašmana preduzeća iz BiH sa većinskim vlasništvom kapitala pravnih i fizičkih lica iz Slovenije i preduzeća iz BiH koja sa tim preduzećima zajedno nastupaju pri izvođenju radova u Njemačkoj.

Više

NA PODRUČJU RS TOKOM PROŠLE GODINE EVIDENTIRANO 13 UBISTAVA, JEDNO OSTALO NERASVIJETLJENO

Na području RS tokom prošle godine evidentirano je 13 ubistava, od kojih je jedno ostalo nerasvijetljeno, a radi se o ubistvu u Istočnom Sarajevu. Nedavno je Branimir Šehovac, načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo, rekao da policija i dalje radi na rasvjetljavanju ovog ubistva, te naglasio da zajedno s Upravom MUP-a Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet konstantno rade na rasvjetljavanju ubistva i pronalaženju počinioca.

Više

FORMIRANO ODJELJENJE ZA INTEGRITET NOSILACA PRAVOSUDNE FUNKCIJE: Osnovni zadatak praćenje primjene kodeksa sudijske i tužilačke etike i propisa o sprečavanju sukoba interesa u pravosuđu

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH uspostavio je Odjeljenje za integritet nosilaca pravosudne funkcije i time stavio tačku na taj zahtjev predstavnika Evropske komisije u okviru priče o reformi domaćeg pravosuđa.

Više