Zastava Srbije

SUDOVI U BIH OPTEREĆENI KOMUNALNIM PREDMETIMA: Otežavajuću okolnost u rješavanju komunalnih predmeta predstavlja nedostatak zaposlenih u sudovima. Razmatra se mogućnost izmještanja ovih predmeta iz sudova u rad privatnim izvršiteljima, a spominju se čak i notari

Građani Bosne i Hercegovine nalaze se u sve većim dugovanjima za pružanje komunalnih usluga, a protiv velikog broja neplatiša pokrenuti su postupci prinudnog izmirenja obaveza. Nadležni sudovi u našoj zemlji zatrpani su ovakvim predmetima te im oni predstavljaju jedan od ključnih sistemskih problema u radu.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 19. aprila 2023. godine 6. sjednica - Razmatranje prijedloga zakona

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Zvizdić sazvao je 6. sjednicu Predstavničkog doma za srijedu, 19. april 2023. godine, sa početkom u 12 sati.

Više

ODLUKA O DOPUNI TARIFE ADMINISTRATIVNIH TAKSI: Smanjeni troškovi procedure uvoza automobila u BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je Odluku o dopuni tarife administrativnih taksi kojom se smanjuje cijena taksi za provođenje radnji u postupku homologacije.

Više

PORAST STRANIH ULAGANJA U BIH: Direktna strana ulaganja u 2022. godini iznose 1,2 milijarde KM

Agencija za promociju stranih investicija (FIPA) BiH objavila je preliminarni izvještaj o godišnjim stranim ulaganjima iz kojeg se može vidjeti povećanje u ovom segmentu.

Više

VLADA KS: Cijenu gasa smanjiti za do 30 posto

Vlada Kantona Sarajevo podržala je inicijativu ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Almira Bečarevića i zahtijeva da se cijena prirodnog smanji u maksimalnom mogućem iznosu, i to do 30 posto.

Više