Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: 11. aprila 2022. godine 30. posebna sjednica – Razmatranje prijedloga odluka

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da će 30. posebna sjednica Narodne skupštine biti održana u ponedjeljak, 11. aprila 2022, sa početkom u 12 časova.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNI ZAKONA O SOCIJALNOJ ZAŠTITI: Predviđeno povećanje iznosa prava na ličnu invalidninu, na novčanu pomoć i na dodatak za njegu i pomoć drugog lica

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o socijalnoj zaštiti po hitnom postupku, kojim se predviđa povećanje iznosa prava na ličnu invalidninu, na novčanu pomoć i na dodatak za njegu i pomoć drugog lica, a koja korisnici prava iz socijalne zaštite ostvaruju na osnovu ovog zakona.

Više

ODLUKA O NAČINU OSTVARIVANJA PRAVA NA BESPLATNU PRAVNU POMOĆ U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE: Svi građani Republike Srpske, koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, moći će da ostvare pravo na besplatnu pravnu pomoć

Vlada Republike Srpske donijela je, na 164. sjednici, u Banjoj Luci, Odluku o načinu ostvarivanja prava na besplatnu pravnu pomoć u jedinicama lokalne samouprave, po kojoj će svi građani Republike Srpske, koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, moći da ostvare ovo pravo.

Više

POREZNA UPRAVA FBIH: U porastu naplata javnih prihoda

Iz Porezne uprave Federacije BiH saopćili su da su porezni obveznici Federacije BiH u periodu januar-mart 2022. godine uplatili 1.518.584.897 KM javnih prihoda, što je u odnosu isti period prošle godine više za 194.714.339 KM, ili za 14,71 posto.

Više