Zastava Srbije

ODLUKA O NAČINU OSTVARIVANJA PRAVA NA BESPLATNU PRAVNU POMOĆ U JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE: Svi građani Republike Srpske, koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, moći će da ostvare pravo na besplatnu pravnu pomoć

11.04.2022.


Vlada Republike Srpske donijela je, na 164. sjednici, u Banjoj Luci, Odluku o načinu ostvarivanja prava na besplatnu pravnu pomoć u jedinicama lokalne samouprave, po kojoj će svi građani Republike Srpske, koji ispunjavaju zakonom propisane uslove, moći da ostvare ovo pravo.

Odlukom se uređuje način ostvarivanja prava na besplatnu pravnu pomoć u jedinicama lokalne samouprave, za koje nije osnovana kancelarija Centra za pružanje besplatne pravne pomoći.

Shodno tome, propisano je da će kancelarije Centara za pružanje besplatne pravne pomoći, osnovane za područje gradova Banja Luka, Doboj, Bijeljina, Istočno Sarajevo i Trebinje, organizovati pružanje ove vrste pomoći u vidu uredovnih dana u određenom broju jedinica lokalne samouprave.

U jedinicama lokalne samouprave u kojima nije propisano održavanje uredovnih dana, pravo na besplatnu pravnu pomoć moći će da se ostvari preko službe pravne pomoći jedinica lokalne samouprave, a koje će zahtjeve građana za pružanje ove pomoći dostavljati najbližoj kancelariji Centra na postupanje.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 07.04.2022.

Naslov: Redakcija