Zastava Srbije

TUŽITELJSTVO BIH PREDSTAVILO IZVJEŠTAJ O RADU ZA PROŠLU I PLAN ZA OVU GODINU: U 2020. podignuto 180 optužnica i prebačena norma

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić kazala je da je ostvarena norma u 2020. godini 109,41%, da je u prošloj godini podignuto 180 optužnica protiv 284 osobe, a kvalitet optužnica je oko 95%.

Više

KONSTITUISAN NEZAVISNI ODBOR PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH, NEZAVISNO TIJELO POLICIJSKE STRUKTURE

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) održao je danas konstitutivnu sjednicu, na kojoj su se članovi odbora upoznali o odluci oba doma Parlamenta, kojom je, na mandat od četiri godine, za predsjedavajućeg ovog tijela imenovan Enes Obralija.

Više

HERCEGOVAČKO-NERETVANSKI KANTON: Bez pomaka u pregovorima sindikata zdravstva i Vlade o kolektivnom ugovoru

Novi pregovori o kolektivnom ugovoru između predstavnika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona i sindikata zaposlenih u zdravstvu završili su bez ikakvog pomaka.

Više

NOVI SASTANAK O STABILIZACIJI I PRIDRUŽIVANJU SA EU VJEROVATNO U APRILU

Savjet ministara Bosne i Hercegovine usvojio je danas informaciju u kojoj je Evropska uniji predložila da 4. sastanak Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje bude oko 13. 4. 2021. godine, a formalna potvrda se očekuje u narednom periodu. Sastankom će predsjedavati visoki predstavnik za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku i potpredsjednik Evropske komisije Žozef Borelj. Delegaciju BiH će predvoditi predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija.

Više

U BIH SMANJEN BROJ REGISTRIRANOG KRIVOTVORENOG NOVCA: Najviše falsifikata od 50 KM

U Centralnoj banci Bosne i Hercegovine 2020. registrovano je manje krivotvorenih novčanica i kovanog novca konvertibilne marke u odnosu na 2019. Prošle godine je, od ukupnog broja novčanica koje su došle na vještačenje u Centralnu banku BiH, registrovano 410 krivotvorenih novčanica konvertibilne marke, što je za 9,49 posto manje u odnosu na 2019, te 729 komada krivotvorenog kovanog novca konvertibilne marke, što je za 36,94 posto manje u odnosu na godinu ranije.

Više