Zastava Srbije

VLADA KS: Ugostiteljskim objektima produženo radno vrijeme do 22:30 sati, a ograničenje kretanja na snazi od 23:00 do 5:00 sati ujutro

Vlada Kantona Sarajevo u skladu s poboljšanjem epidemiološke situacije donijela je odluku o popuštanju mjera. Za javnost je najzanimljivije da se ugostiteljskim objektima produžava radno vrijeme do 22:30 sati, a ranije je bilo ograničeno na 20 sati.

Više

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Od 10. do 24. maja 2021. godine dozvoljava se rad bioskopa i bazena

Republički štab za vanredne situacije održao je 85. sjednicu na kojoj je razmatrao epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj, te donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj.

Više

PREDNACRT ZAKONA O AKCIZAMA: Bit će definirani novi akcizni proizvodi - električna energija, kruta goriva (ugalj, koks i lignit), prirodni plin, tečni naftni gas za grijanje, teško loživo ulje (mazut)

Bosna i Hercegovina bi uskoro trebala dobiti izmijenjen Zakon o akcizama. Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) upitana je šta će to značiti.

Više

CENTRALNA BANKA BIH: Opozvan stari švicarski franak, novčanice moguće zamijeniti poštom

Centralna banka Bosne i Hercegovine je obavijestila javnost da je moguće poštom zamijeniti stare švicarske franke.

Više

BIH USKORO POSTAJE ČLANICA SVJETSKE TRGOVINSKE ORGANIZACIJE

Vlasti BiH uskoro bi trebale otkloniti posljednju prepreku kako bi država postala članica Svjetske trgovinske organizacije (WTO). U Vijeću ministara BiH optimistični su kada je riječ o prijemu u izuzetno važnu svjetsku asocijaciju i očekuju da bi to moglo biti u drugoj polovini ove godine.

Više

SINDIKATI U RS TRAŽE POVEĆANJE MINIMALNE ZARADE: Poslodavci poručuju da do decembra nema pregovora o minimalcu

U Savezu sindikata RS uvjereni su da će, zajedno sa povećanjem plata u javnom sektoru, od juna rasti i iznos najniže plate u Srpskoj, međutim poslodavci im poručuju da je za ove pregovore kasno.

Više