Zastava Srbije

UREDBA O ODREĐIVANjU MARŽE KOJA SE PRIMJENjUJE PRILIKOM FORMIRANjA CIJENA NAFTNIH DERIVATA: Pojačana kontrola poštovanja Uredbe

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić razgovarala je sa direktorom Republičke uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske Milovanom Krčom i glavnim republičkim tržišnim inspektorom Radivojem Gavrićem.

Više

NASTAVLJA SE SARADNJA VLADE FBIH I SVJETSKE BANKE

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i zamjenica premijera i federalna ministrica finansija Jelka Milićević su u sjedištu Federalne vlade razgovarali s regionalnom direktoricom Svjetske banke za zapadni Balkan Lindom van Gelder, koja boravi u oproštajnoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Više

FBIH: Poljoprivrednici će dobiti 50 litara goriva po hektru obradive zemlje

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić razgovarao je s kantonalnim ministrima poljoprivrede o mjerama koje Vlada FBiH, resorno federalno i kantonalna ministarstva trenutno poduzimaju kako bi pomogli poljoprivrednicima.

Više

EVROPSKI SISTEM ZA PUTOVANJA I AUTORIZACIJU: Od 2023. godine ulazak u EU samo s online potvrdom

Građani BiH će od januara naredne godine u EU moći putovati samo ako prije polaska popune elektronski obrazac i plate jednokratnu naknadu od sedam evra, dok su ove naknade oslobođeni stariji od 70 ili mlađi od 18 godina.

Više