Zastava Srbije

ZAKON O PORESKOM POSTUPKU REPUBLIKE SRPSKE: Zbog neprijavljivanja radnika poslodavci u februaru kažnjeni sa 88.000 KM

Postupajući po Zakonu o poreskom postupku Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 78/2020), republički inspektori su u februaru sproveli 925 inspekcijskih kontrola, u kojima je po osnovu ugovora o radu kontrolisano 1.375 radnika zatečenih kod poslodavca.

Više

IZVOZ IZ RS ZA 14,3% VEĆI NEGO U JANUARU 2020. GODINE

Optimistični rezultati spoljnotrgovinske razmjene i poreskih prihoda Republike Srpske. Pokrivenost uvoza izvozom u januaru bila je veća od 93 procenta. Izvezeno je 14, 3 odsto više robe u odnosu na isti mjesec prošle godine, kada nije bilo pandemije kod nas. I račun javnih prihoda u prva dva mjeseca ove godine bilježi rast u odnosu na isti period 2020. Potvrdilo se nepisano pravilo da su manje privrede otpornije na poremećaje.

Više

UNSKO-SANSKI KANTON: Rastu troškovi pravosuđa zbog postupaka koji se vode protiv stranih državljana

Migrantska kriza u Unsko-sanskom kantonu negativno se odražava na gotovo sve segmente života, pa tako i na pravosudni sistem, koji se suočava s velikim i neplaniranim troškovima zbog postupaka koji se vode protiv stranih državljana.

Više

VLADA FBIH FORMIRALA TIJELO ZA DIREKTNU NABAVKU VAKCINE: Nezvanično, prva količina bi mogla biti Sputnjik V

Formirano je ad hok tijelo koje će ići u direktnu nabavku vakcina protiv korone, kazao je danas nakon hitne sjednice Fadil Novalić, premijer FBiH.

Više

ZAKON O ORGANIZACIJI I DJELOKRUGU ORGANA UPRAVE I UPRAVNIH ORGANIZACIJA KANTONA SARAJEVO: Ustavni sud Federacije BiH proglasio neustavnom odredbe o spajanju i razdvajanju ministarstava

Ustavni sud Federacije BiH, odlučujući po zahtjevu premijera FBiH Fadila Novalića, presudio je da zakonske izmjene koje su u Kantonu Sarajevo omogućile spajanje i razadvajanje ministarstva, netom prije imenovanja sadašnjeg saziva Vlade KS, nisu u skladu s Ustavom FBiH.

Više

OMOGUĆEN BESPLATAN PRISTUP BAZI SUDSKIH ODLUKA BIH

Savjet ministara je na prijedlog Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH usvojio odluku kojom se omogućava besplatan pristup bazi sudskih odluka.

Više